Поредицата концерти 'Made in Finland' започва с Ensiferum

21 октомври 2015

  Година - 2016, датата е 13 април, място - клуб Mixtape 5, София, час - 20:00, а събитието е "Return of the One Man Army" Tour на Ensiferum. С този концерт, организаторите от АРТ БГ, слагат началото на поредицата от концерти Made in Finland, които ще се провеждат ежегодно и ще заливат българската сцена с качествена финландска музика.

Билетите са в мрежата на Eventim от сряда, 21 октомври на цена от 39 лева за първите 100 билета и 45 лева редовна цена. В деня – 50 лева.


Ensiferum се сформират през 1995 г, когато китаристът Маркус Тойвонен и барабанистът Киммо Миеттинен, повлияни от финландския фолклор, създават ”героичната викинг група”, както те описват стила си. Голяма част от текстовете им са базирани на финландския епос Калевала. Следват 6 силни албума- епични, героични, мелодични, от които последният One Man Army от 2015, е революция в собственото им творчество.


One Man Army, първоначално аналогов дългосвирещ запис, бе осъществен между септември и ноември на 2014 в сътрудничество с отличения с награди продуцент Анси Киппо (Children Of Bodom, Impaled Nazarene, Entwine, и т.н.) в 'Astia-Studios', Лапеенранта, Финландия. Той е възхвала на единадесет героични псалми на победата. 'Процесът на композиране беше бавен, както винаги, допълва Хинкка относно процеса по създаването на One Man Army.


„Преобръщахме всички частици, ноти, акорди надолу с главата, за да се уверим, че сме постигнали възможно най-добрия резултат. Съкратихме реалното количество парчета и аранжирахме инструментите по-мъдро. Процесът на запис беше не по-малко дълъг и труден“, продължава той, „но удовлетворяващ и изпълнен с невероятни мигове. Записвахме инструментите и ги включвахме непосредствено, вместо да сглобяваме парчетата от стотици записи и да ги модифицираме след това'

Ensiferum +guests (TBA) - 13.04.2016, Club Mixtape 5, 20:00 h

Билети в мрежата на Eventim, първите 100 на цена от 39 лева. 


Поредицата концерти \'Made in Finland\' започва с Ensiferum