Интересни факти за Хеви Метъла

24 септември 2015

Големият взрив е бил по-тих от концерт на Motörhead

Вокалистът на дет метъл групата Hatebeak е 27 годишния папагал, наричан Walldo. Бандата никога е нямала турнета, понеже са загрижени, че децибелите ще навредят на слуха му. Но Walldo съвсем не е единствената не-човешка звезда в екстремната музика. Групата Caninus имат питбули за вокали - Basil и Budgie.

Led Zeppelin в Дания се изявяват под името 'The Nobs', понеже Eva von Zeppelin, внучка на на изобретателя на дирижаблите Zeppelin, е заплашила да ги съди за уронване името на фамилията й.

Китаристът на Black Sabbath - Tony Iommi взривил ценните шарани на Richard Branson. Случило се е през 1983 година, докато е записвал в студио и Iommi е изтрелял фойерверки към езерото му. След което извършителят описва Branson като 'не особено доволен' от случилото се.

Котките се стресират, когато слушат тежка музика. Изследване, публикувано в списание Journal Of Feline Medicine And Surgery, показва, че ако сложите слушалки на котка и й пуснете AC/DC, пулсът и зениците й ще се увеличат, за разлика от класическата музика, при която се наблюдава понижение.

През 2007 година, швед имал пристрастяване към хеви метъла, класифицирано като 'увреждане', за което му е отпусното финансово обезщетение и болничен, за да може да посещава концерти. Бройката на посещения е стигнала до 300 за година.

Терминът 'хеви метъл' е въведен от Steppenwolf в песента Born To Be Wild, но те всъщност нямат предвид музикалния жанр, а просто пеят за мотоциклет.

Последният път, когато звездата от сюреалистичното шоу Monty Python - Graham Chapman, се появява на екран преди да умре, е във видеоклипа към песента Can I Play With Madness на Iron Maiden.

В 2014-ят епизод на сериала 'The Simpson', Bart погрешно свързва Judas Priest с дет метъла. След възмущение от феновете, на следващия епизод Bart пише по черната дъска 'Judas Priest не са Death Metal'.

Източник: http://metalhammer.teamrock.com/features/2015-09-24/11-essential-heavy-metal-facts-from-the-qi-elves